Globális adatvédelmi nyilatkozat

2022. április

Ez az adatvédelmi nyilatkozat („Adatvédelmi nyilatkozat“) elmagyarázza, hogyan kezeljük a személyes adatokat („személyes adatok“) a szolgáltatásaink használatával kapcsolatban, akár ügyfél, látogató és/vagy a weboldalaink vagy mobilalkalmazásaink felhasználója, vagy valamilyen más módon kapcsolatba lép velünk. Az Adatvédelmi nyilatkozatban azt is leírjuk, hogy megosztjuk-e a személyes adatait más felekkel, és hogy milyen adatvédelmi irányelvekkel védjük az adatait.

Azt javasoljuk, hogy rendszeresen tekintse át és ellenőrizze a webhelyen/alkalmazásban az Adatvédelmi nyilatkozat frissítéseit. A frissített verziót közzétesszük a webhelyen/alkalmazásban, és azzal, hogy továbbra is kapcsolatot tart velünk, elfogadja a jelen Adatvédelmi nyilatkozatot a mindenkor hatályos változatban.

Tartalomjegyzék

  1. Milyen személyes adatokat gyűjtünk, hogyan és miért?
  2. A személyes adatai pontossága
  3. Elektronikus ügyfélmegismerés
  4. Jogos érdek
  5. A RIA mennyi ideig tárolja a személyes adatokat?
  6. A RIA megosztja a személyes adataimat más felekkel?
  7. Kiskorúak
  8. Adatbiztonság
  9. Profilalkotás és automatizált döntéshozatal
  10. Marketing és reklámozás
  11. E-mailek értékelése
  12. Milyen jogaim vannak?
  13. Adatvédelmi panasztételi eljárás
  14. Közlemény a kaliforniai lakosoknak
  15. Közlemény az európai (EGT) lakosoknak
  16. Közlemény az argentin lakosoknak
  17. Közlemény a mexikói lakosoknak
  18. Közlemény a chilei lakosoknak
  19. Közlemény a malajziai lakosoknak
  20. Közlemény az új-zélandi lakosoknak
  21. Közlemény az ausztrál lakosoknak
  22. Közlemény az indiai lakosoknak
  23. Cégünk szolgáltatásai
Kik vagyunk? Milyen típusú adatokat gyűjtünk?

Mi a Ria vagyunk, az Euronet vállalatcsoport tagja.

Itt minden elérhetőségünket megtalálja.

Csak azokat az adatokat gyűjtjük, amelyekre a törvénynek és a helyi előírásoknak megfelelően szükségünk van. Ezek közé tartoznak:

  • Azonosító adatok
  • Pénzügyi adatok
  • Magatartási adatok
Miért gyűjtünk adatokat? A RIA mennyi ideig gyűjt adatokat?

Konkrét szerződéses és jogi célokból gyűjtünk személyes adatokat.

A hozzájárulásával olyan adatokat is gyűjtünk, amelyek javítják a felhasználói élményt a platformjainkon.

A jogszabályokkal és/vagy helyi előírásokkal összhangban csak addig őrizzük meg a személyes adatokat, amíg arra szükség van. Esetenként előfordulhat, hogy a jogi követelmények hosszabb megőrzési időszakot írnak elő, de a követelmények teljesítése után töröljük az adatokat.

Kivel osztjuk meg az ügyféladatokat? A RIA hol tárolja a személyes adatait?

Megosztjuk az ügyfelek személyes adatait az Euronet Csoport más vállalataival, jogi hatóságokkal, és partnerekkel, hogy eleget tegyünk a szabályozási és szerződéses kötelezettségeinknek.

Az ügyfelek személyes adatait biztonságos helyen tároljuk, és szigorú biztonsági intézkedéseket alkalmazunk.

Ha az ügyfelek személyes adatait más országokba kell továbbítanunk, megteszünk minden szükséges intézkedést a jogi kötelezettségeknek való megfelelés és a megfelelő biztonsági szint biztosítása érdekében.

Milyen jogai vannak?

Ön a személyes adatai tulajdonosa, és törvényes joga van ellenőrzést gyakorolni az adatok felett. Ha gyakorolni szeretné valamelyik jogát, küldjön egy e-mailt a dpo@euronetworldwide.com címre. Az országától függően további jogok is rendelkezésre állhatnak. További információkért kattintson ide.

  •  Hozzáférhet az adataihoz és azok elektronikus másolatához.
  •  Helyesbítheti az adatait.
  •  Törölheti az adatait (ha azt a törvény megengedi).
  •  Korlátozhatja az adatkezelési célokat.

1. Milyen személyes adatokat gyűjtünk, hogyan és miért?

Azonosító adatok

Ide tartozhat a név, megszólítás, lakóhely és/vagy üzleti cím, e-mail-cím, telefonszám és/vagy faxszám és egyéb kapcsolattartási adatok, születési dátum, nem, képek, aláírás, útlevél/vízum adatai, hangfelvétel és hivatalos okmányok. Csak a feltétlenül szükséges azonosító adatokat használjuk fel a leírt célokra.

A személyes adatok kezelésének oka A személyes adatok felhasználásának jogi alapja
Szolgáltatások nyújtása. Szerződéses kötelezettség
Hírlevél és marketingcélok. Hozzájárulás
Piackutatás és fogyasztói visszajelzések: minden információ, amit az ügyfeleink önkéntesen megosztanak velünk a termékeink és szolgáltatásaink használatával kapcsolatos tapasztalataikról. Hozzájárulás
Jogos érdek
Ügyfélszolgálat: az ügyfeleinkkel tartott telefonhívásainkat, e-mailjeinket és csetes beszélgetéseket nyomon követjük és rögzítjük (automatizált eszközökkel vagy átiratokkal). A hívások átiratát a nekünk adott utasítások megerősítésére használjuk. Szerződéses kötelezettség
Jogos érdek
Ügyfélszámlák kezelése (regisztráció és adminisztráció). Szerződéskötést megelőző/szerződéses kötelezettség
Eszközökhöz és adatokhoz való hozzáférés kérése: előfordulhat, hogy az ügyfeleink hozzá szeretnének férni bizonyos eszközökhöz és adatokhoz az alkalmazásban, mielőtt vagy miután eldöntenék, hogy regisztrálni szeretnének a szolgáltatásaink, beleértve a devizaváltási és fizetési szolgáltatásaink használatára. Szerződéskötést megelőző/szerződéses kötelezettség
Profilalkotás: felhasználjuk minden ügyféladatunkat, hogy kizárólag automatizált feldolgozás alapján mérjük és értékeljük a személyes szokásokat annak érdekében, hogy személyre szabottabb szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek. Hozzájárulás
Fényképek vagy videók, amelyeket ügyfeleink rögzíthetnek és megoszthatnak velünk. Hozzájárulás
Eseményeken és promóciókban való részvétel: az ügyfeleink részt vehetnek a szervezett eseményeinken vagy egy konkrét promócióban. Hozzájárulás
Szerződéses kötelezettség
Levelezés, beleértve az e-maileket, faxokat és minden elektronikus kommunikációt, valamint az ügyfélszámlákkal kapcsolatos nyilvántartásokat. Megőrizzük az ügyfélszolgálati leveleket, és a köztünk és az Euronet Csoport vállalatai, valamint partnereink és beszállítóink közötti kommunikációkat. Jogos érdek
Szerződéses kötelezettség
A hitelképesség ellenőrzése. Felhasználjuk a nekünk megadott azonosító adatait és gazdasági adatait a hitelképesség ellenőrzésére, hogy a gazdasági lehetőségeinek megfelelő szolgáltatásokat/termékeket nyújthassunk Önnek. Jogos érdek

Pénzügyi adatok

Begyűjtjük a személyes pénzügyi adatait, amikor ügyfélként regisztrál. Pénzügyi adatokat gyűjtünk, például bankszámlákat, pénzügyi kimutatásokat, az átutalás okát, a foglalkozását, vagy más dokumentumokat, amelyekkel igazolni tudjuk az Ön által átutalni kívánt pénzeszközök forrását (ez hasonló a fizetési igazolásokhoz), hogy szolgáltatásokat tudjunk nyújtani Önnek.

A személyes adatok kezelésének oka A személyes adatok felhasználásának jogi alapja
Szolgáltatások nyújtása. Szerződéses kötelezettség
Pénzmosás elleni küzdelem Jogi kötelezettség
A terrorizmus finanszírozása és bűnözés elleni küzdelem Jogi kötelezettség
A számlája kezelése Szerződéses kötelezettség
Jogi profilalkotás a hiteljelentésekhez Jogos érdek

Magatartási és technikai információk

A látogatók IP-címe, magatartási adatok (hogy értsük a szokásait a termékeink és szolgáltatásaink használata közben), a böngésző típusa és verziója, a beállított időzóna, képernyőfelbontás, a böngészőbe beépülő modulok típusai és verziói, operációs rendszer és platform.

Olvassa el a sütikre vonatkozó szabályzatunkat itt.

A személyes adatok kezelésének oka A személyes adatok felhasználásának jogi alapja
A webhelyeink és szolgáltatásaink használatának mérése, beleértve a látogatások számát, a webhelyen töltött átlagos időt, az alkalmazást, a megtekintett oldalakat, az oldalon folytatott tevékenységek adatait (pl. görgetés, kattintások, valamire rámutatás az egérrel) stb., valamint az ügyfeleinknek kínált tartalom fejlesztése. Jogos érdek
A weboldal üzemeltetése és belső műveletek, beleértve a hibaelhárítást, adatelemzést, tesztelést, kutatást, statisztikai és felmérési célokat. Hozzájárulás
Jogos érdek
Erőfeszítések a weboldal biztonságának és védelmének megőrzése érdekében. Hozzájárulás
Jogos érdek
Az e-mailjeink hatásának mérése. Hozzájárulás
Névtelen profilalkotás: az összegyűjtött adatokat összevonhatjuk, hogy fejlesszük a szolgáltatásokat és így javítsuk az ügyfélélményt. Jogos érdek

Helyszín.

A szolgáltatásaink használata közben adatokat gyűjthetünk az Ön tartózkodási helyéről.

A személyes adatok kezelésének oka A személyes adatok felhasználásának jogi alapja
Annak érdekében, hogy ügyfeleinknek élményét a tartózkodási helyüknek megfelelően testre szabjuk az alkalmazásban, például az adott helyen használt pénznemet jelenítsük meg. Hozzájárulás
Jogi kötelezettség

Videokamerás megfigyelés

Kép-, video- és hangfelvétel.

A személyes adatok kezelésének oka A személyes adatok felhasználásának jogi alapja
Zárt láncú televíziós megfigyelőrendszer használatával gondoskodhatunk ügyfeleink biztonságáról az üzleteinkben vagy irodáinkban. Közérdek
Jogos érdek

Biometrikus adatok.

Kép, videofelvétel és arci képalkotás. Ha valaha további biometrikus adatokat kezelünk, erről előzetesen tájékoztatni fogjuk, és semmilyen körülmények között sem kezelünk ilyen személyes adatokat az Ön előzetes hozzájárulása nélkül.

A személyes adatok kezelésének oka A személyes adatok felhasználásának jogi alapja
Ellenőrizzük a személyazonosságát, miközben regisztrál az alkalmazásunkban és a weboldalunkon, vagy bármikor a szolgáltatásaink használata közben. Hozzájárulás

Tranzakciós adatok.

Személyes adatokat gyűjtünk, például a kedvezményezett adatait, bankszámlaadatokat, kapcsolattartási adatokat, a pénzátutalás rendeltetésének helyét, és banki preferenciákat. A helyi előírásoktól függően adatokat gyűjtünk, például a foglalkozását, a kedvezményezettel való kapcsolatát, az átutalás okát és további dokumentumokat, amik igazolják a pénz forrását.

A személyes adatok kezelésének oka A személyes adatok felhasználásának jogi alapja
A tranzakció végrehajtása. Szerződéses kötelezettség
Megfelelőségi adatok biztosítása a tranzakciók végrehajtásakor. Jogi kötelezettség

Érzékeny személyes adatok.

Érzékeny személyes adatokat (vagy más „különleges kategóriákba tartozó személyes adatokat“), például az Ön fizikai vagy mentális egészségére vagy állapotára vonatkozó adatokat gyűjthetünk és kezelhetünk az alkalmazandó jogi vagy szabályozási kötelezettségek teljesítése érdekében.

A személyes adatok kezelésének oka A személyes adatok felhasználásának jogi alapja
Jogi és megfelelési kötelezettségek teljesítése Jogi kötelezettség

Közérdekből, az Ön gazdasági érdekeinek védelme érdekében

Személyazonosításra nem alkalmas adatok.

Amikor lehetséges, a személyes adatok helyett olyan adatokat használunk, amelyekkel Ön közvetlenül nem azonosítható (például névtelen demográfiai és használati adatok). Ezeket az azonosításra nem alkalmas adatokat az Ön értesítése nélkül felhasználhatjuk a belső folyamataink vagy szolgáltatásaink javítására.

Összesített adatokat használhatunk fel különböző célokra, többek között a szolgáltatások értékelésére és fejlesztésére, valamint a szolgáltatásaink forgalmának elemzésére.

2. A személyes adatai pontossága

Elkötelezettek vagyunk, hogy a személyes adatai pontosak és naprakészek legyenek. Ennek érdekében észszerű lépéseket teszünk a személyes adatai pontosságának biztosításáért, gondoskodunk arról, hogy a legutóbb kapott személyes adatokat pontosan rögzítjük, és szükség esetén időnként ellenőrzéseket végzünk, hogy minden személyes adata naprakész legyen.

Ha észreveszi, hogy a személyes adatai nem pontosak, az adatok helyesbítéséhez való jogát a dpo@euronetworldwide.com címre küldött e-maillel gyakorolhatja.

3. Elektronikus ügyfélmegismerés

Regisztrálnia kell a szolgáltatásaink használatához. A regisztrációhoz használt folyamat az elektronikus ügyfélmegismerés.

Ahogy erről írtunk az 1. szakaszban, (ahol a törvény engedi) biometrikus adatokat használhatunk, hogy azonosítsuk Önt és ellenőrizzük a fiókja létrehozása céljából a rendszerünkbe feltöltött dokumentumokat. Ezt a rendszert arra is használjuk, hogy eleget tegyünk minden jogi kötelezettségünknek.

Ha regisztrálni szeretne, de nem szeretné használni az elektronikus ügyfélismereti folyamatot, akkor forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz, hogy segíthessünk Önnek csatlakozni.

4. Jogos érdek

Amikor felhasználjuk egy ügyfél személyes adatait a jogos érdekeink érvényesítésére, mindent megteszünk azért, hogy az érdekeink összhangban legyenek az Önével, így az Ön személyes adatait csak akkor használjuk fel, ha ezt az alkalmazandó jogszabályok megengedik, vagy ha ez nem érinti hátrányosan az Ön jogait. Az ügyfelek tájékoztatást kérhetnek a jogos érdeken alapuló adatkezelésről.

5. A RIA mennyi ideig tárolja a személyes adatokat?

A személyes adatokat különféle célokra használjuk fel, és ezt különféle szabályok és rendelkezések szabályozzák. Addig őrizzük az adatokat, amíg az szükséges az ügyfelek által kért szolgáltatások nyújtásához, valamint a vonatkozó jogi, számviteli vagy jelentéstételi kötelezettségek teljesítéséhez. Például:

  • Jogi és szabályozási követelmények: addig tároljuk a személyes adatait, ameddig szükséges az összes jogi kötelezettségünk teljesítéséhez.
  • Ügyfélszolgálat (ügyfélkapcsolat adminisztrációja, panaszkezelés stb.): addig tároljuk a személyes adatait, amíg Ön az ügyfelünk.
  • Marketing: az Adatvédelmi nyilatkozat 8. szakaszának megfelelően kezeljük az adatait marketingcélokból, amíg Ön vissza nem vonja a hozzájárulását.
  • Szerződéses kötelezettség: a személyes adatokat a szerződéses megállapodás időtartama alatt tároljuk. Az ügyfelek kapcsolatba léphetnek az Euronet Csoport adatvédelmi tisztviselőjével, hogy megkapják az Adatmegőrzési szabályzatunk egy példányát, amely az alkalmazandó jogszabályoktól és az adott országban a konkrét üzleti szükségszerűségtől függően változhat.

6. A RIA megosztja a személyes adataimat más felekkel?

Euronet Csoport

Megosztjuk az ügyfelek személyes adatait az Euronet és az Euronet Csoport leányvállalataival a csoport kötelezettségeinek teljesítése érdekében.

Az Euronet, az Euronet csoporthoz tartozó cég vagy bármely eszközük értékesítése, felvásárlása, összeolvadása vagy átszervezése eredményeként továbbíthatjuk az ügyfelek személyes adatait harmadik feleknek. Ennek során észszerű lépéseket teszünk annak biztosítására, hogy adataik megfelelően védve legyenek.
Jogi kötelezettség
Szerződéses kötelezettség

Harmadik fél szolgáltatók

Harmadik fél szolgáltatók kezelik, lehetővé teszik vagy elősegítik a szolgáltatások bizonyos aspektusait. Jogi kötelezettség
A megfelelőség ellenőrzése (elektronikus ügyfélmegismerés) és csalást megelőző szolgáltatók.
Kommunikációs, infrastrukturális és teljesítési szolgáltatók, beleértve a tranzakció feldolgozását lehetővé tevő szolgáltatásokat és rendszereket. Szerződéses kötelezettség
A szolgáltatásaink (karbantartás, biztonság és támogatás) megfelelő teljesítményszintjének fenntartása.
Adatelemzés a marketing, a működés fejlesztése, valamint a megfelelőségi és csalás elleni rendszereink fejlesztése érdekében. Jogos érdek
Jogi kötelezettség
Szolgáltatásaink népszerűsítése marketingkampányokkal. Hozzájárulás
A digitális szolgáltatásokban megjelenített hirdetések személyre szabása és a fogyasztói preferenciákhoz való alkalmazkodás.

Jogi és szabályozó hatóságok

Át kell adnunk a személyes adatait a hatóságoknak. A személyes adatokat akkor is átadjuk a hatóságoknak, ha az átadás szükséges ahhoz, hogy azonosítani tudjunk és kapcsolatba lépjünk valakivel, vagy jogi eljárást indítsunk ellene, ha ez a személy kárt okoz vagy megsérti a RIA vagy az Ön jogait vagy tulajdonát, vagy megzavarja a szolgáltatást. Jogi kötelezettség

Stratégia partnerek

Ha a jogszabályok előírják, megosztjuk a személyes adatait a stratégiai partnereinkkel, hogy szolgáltatásokat tudjunk nyújtani Önnek. Jogos érdek

Szakmai partnerek

Megosztjuk a személyes adatait tanácsadókkal, ügyvédekkel, szakértőkkel, auditorokkal, marketingszolgáltatókkal vagy könyvelőkkel, hogy megfeleljünk a jogi kötelezettségeinknek, valamint az Ön elvárásainak, a szerződéses kötelezettségeinknek és legjobb gyakorlatainknak megfelelően nyújtsuk a szolgáltatásainkat. Jogos érdek

7. Kiskorúak

Nem nyújtunk közvetlenül szolgáltatást 18 év alatti gyermekeknek, és nem gyűjtjük szándékosan a személyes adataikat. Ha Ön 18 éven aluli, kérjük, ne használja a webhelyeket és a szolgáltatásokat, és ne osszon meg velünk személyes adatokat. Ha tudomására jut, hogy egy 18 évnél fiatalabb személy jogellenesen személyes adatokat adott nekünk, lépjen kapcsolatba velünk a dpo@euronetworldwide.com címen.

8. Adatbiztonság

Elkötelezetten védjük az ügyfelek személyes adatait, és üzleti szempontból észszerű és megfelelő biztosítékokat vezettünk be, hogy megakadályozzuk a ránk bízott adatok elvesztését, módosítását és a velük való visszaélést. A RIA mindig törekszik arra, hogy a nemzetközi bevált gyakorlatokkal összhangban megfelelően védje az Ön személyes adatait. Az adatbiztonság iránti elkötelezettségünk keretében megfelelő fizikai, elektronikai és vezetői intézkedéseket hajtunk végre a személyes adatai védelme és biztonsága érdekében.

Annak érdekében, hogy megvédjük a rendszereinket a jogellenes hozzáféréstől, biztonságos, kifinomult, és korszerű fizikai és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmazunk, amelyeket folyamatosan fejlesztünk, hogy a nemzetközi bevált gyakorlatoknak megfelelően a legmagasabb szintű biztonságot és a kezelt személyes adatoknak megfelelő költséghatékonyságot biztosítsuk. Minden személyes adatot tűzfalakkal és más kifinomult biztonsági mechanizmusokkal védett biztonságos helyen tárolunk, amelyhez korlátozott az adminisztratív hozzáférés.

A személyzet tagjai, akik hozzáférnek az Ön adataihoz és az adatai kezeléséhez, szerződéses kötelezettséget vállalnak, hogy bizalmasan kezeljék az adatait, és betartsák a szervezetünkben bevezetett adatvédelmi szabályzatot.

Bár az ágazati szabványoknak megfelelő intézkedések bevezetésével törekszünk az adatvédelem legmagasabb szintjének elérésére az Ön adatai védelme érdekében, egyetlen biztonsági rendszer sem teljesen hibátlan vagy áthatolhatatlan. Ennek következtében nem tudjuk garantálni és nem is garantáljuk, hogy a személyes adatok teljesen védettek.

9. Automatizált döntéshozatal kizárásának joga

Kifejezetten engedélyezett jóváhagyással személyre szabott információkat és tanácsokat nyújtunk Önnek termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Harmadik felek segítségével adatelemzést végzünk annak érdekében, hogy megfelelő kommunikációval és hirdetésekkel célozzuk meg Önt, beleértve meghívásokat exkluzív ügyfélrendezvényekre, amelyekről úgy gondoljuk, hogy érdekelhetik Önt, valamint olyan termékek és szolgáltatások ajánlását, amelyekről úgy gondoljuk, hogy megfelelőek lehetnek Önnek.

Bizonyos esetekben automatizált döntéshozatalt és profilalkotást alkalmazunk, ha azt a jogszabályok engedélyezik, és az egy szerződés teljesítéséhez szükséges. Erre példa az átutalási szolgáltatások automatikus engedélyezése. A profilalkotás és az automatizált döntéshozatal jogi alapja a jogos érdek.

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megakadályozásával, és a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos jogi követelményekkel összhangban automatizált döntéseket hozunk olyan folyamatok során is, mint például a tranzakciók nyomon követése csalás elleni célokból. Joga van kérni, hogy ne legyen alávetve teljesen automatizált döntéshozatalnak, beleértve a profilalkotást is, ha ez a döntéshozatal Önre nézve joghatással bír, vagy hasonlóképpen jelentős mértékben érinti Önt. Ez a jog nem érvényes, ha a döntéshozatal az Önnel kötött megállapodás megkötéséhez vagy teljesítéséhez szükséges, vagy ha a döntéshozatalt az alkalmazandó adatvédelmi törvények engedélyezik, vagy ha Ön a kifejezett hozzájárulását adta.

10. Marketing és reklámozás

Harmadik fél hirdetők hirdetéseket biztosítanak, amelyek megjelennek a webhelyünkön, az alkalmazásunkban vagy máshol a szolgáltatásainkban. A harmadik fél hirdetők nem férnek hozzá az adatokhoz, amiket az ügyfeleink közvetlenül megadnak nekünk. A hirdetők jellemzően cookie-kkal és más webes/alkalmazásbeli mechanizmusokkal mérik fel, hogy mely hirdetések érdekelhetik Önt. Nem helyezünk el célzott cookie-kat, és nem engedélyezzük a megcélzást vagy a helymeghatározást a rendszerében az Ön hozzájárulása nélkül.

Ha Ön a webhelyen a célzott cookie-k elfogadásával a hozzájárulását adta vagy az alkalmazásban engedélyezte a megcélzást, akkor harmadik feleket is használhatunk erre (remarketing és hasonló közönségen alapuló célzás). A cookie-k beállításait itt tudja módosítani.

A harmadik feleket nem köti az Adatvédelmi nyilatkozatunk. Látogasson el a webhelyükre, ha meg szeretné ismerni az adatvédelmi szabályzatukat. A cookie-szabályzatunk ismertet minden harmadik felet, amely cookie-kat használhat célzásra.

Időnként és amikor szükséges, felvehetjük Önnel a kapcsolatot (szükség szerint és az Ön konkrét utasításainak megfelelően e-mailben, SMS-ben, levélben vagy telefonon, ha kifejezett hozzájárulását adta, hogy célzott marketingüzeneteket küldjünk a szolgáltatásainkról. A hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ehhez küldjön egy e-mailt dpo@euronetworldwide.com címre, vagy kövesse az marketingcélú e-mailben található utasításokat.

11. E-mailek értékelése

A marketingcélú e-mailjeinkben pixeleket használhatunk, hogy megtudjuk, hogy az e-mailjeinket hányszor nyitották meg, és ellenőrizzük, rákattintottak-e az e-mailben lévő hivatkozásokra és hirdetésekre. Többek között az alábbiakra használhatjuk fel az információkat:

  • Megtudjuk, hogy a felhasználók melyik e-mailünket találták érdekesebbnek.
  • Meghatározzuk a felhasználók aktivitását és a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal való kapcsolatát.
  • Tájékoztatjuk a hirdetőinket (összesített formában) arról, hogy hány felhasználó kattintott a hirdetésekre.
  • Megtudjuk, hogy melyik régióban van a közönségünk.

12. Milyen jogaim vannak?

Az ügyfelek kérhetik a személyes adataikhoz való hozzáférést, azok aktualizálását, módosítását vagy törlését. Az országától függően eltérő jogai lehetnek. Mindazonáltal országtól függetlenül bármikor gyakorolhatja az alábbi jogokat:

  • Hozzáférést kérhet a személyes adataihoz („az érintett hozzáférési kérelme“). Amikor gyakorolja a hozzáférési jogát, tájékoztatást kérhet tőlünk az Önről tárolt összes személyes adatról, a személyes adataival végzett adatkezelési tevékenységekről, a személyes adatok címzettjeiről, a személyes adatok különböző kategóriáiról, a személyes adatok kezelésének időtartamáról, valamint a személyes adatokra vonatkozó automatizált döntéshozatalról.
  • Kérheti az Önről tárolt pontatlan személyes adatok kijavítását. Ha megváltoztatta az e-mail-címét, vagy észreveszi, hogy a személyes adataiban helyesírási hiba van, gyakorolhatja a módosítási jogát.
  • Kérheti az Önről tárolt személyes adatok törlését. Ha a továbbiakban nem szeretne híreket kapni tőlünk, vagy nem szeretné igénybe venni valamelyik szolgáltatásunkat, kérheti az Önről tárolt személyes adatok törlését. Felhívjuk a figyelmét, hogy megőrizhetjük a személyes adatait a jogi kötelezettségeink teljesítése érdekében, de semmilyen más célra nem fogjuk felhasználni őket.

Az ügyfeleknek jogukban áll panaszt tenni az illetékes adatvédelmi hatóságnál vagy a bíróságon, ha úgy érzik, hogy nem teljesítettük az Adatvédelmi nyilatkozat vagy az alkalmazandó jogszabályok szerinti kötelezettségeinket. Arra kérjük az ügyfeleinket, hogy forduljanak hozzánk a panaszaikkal, még akkor is, ha ez nem kötelező, és a panaszkezelési eljárásunknak megfelelően válaszolni fogunk.

A lehető leghamarabb és mindig az alkalmazandó jogszabályokban meghatározott határidőn belül válaszolunk a kérésére.

Alább, az egyes országok lakosaira vonatkozó részben talál tájékoztatást a jogairól, és arról, hogy pontosan mennyi időn belül kell válaszolnunk a kérelmére.

Ha gyakorolni szeretné valamelyik jogát, küldenie kell egy e-mailt a dpo@euronetworldwide.com címre. Az adatai védelme és a biztonság fenntartása érdekében lépéseket teszünk a személyazonossága ellenőrzésére és/vagy megkérhetjük egyéb adatok megadására, mielőtt hozzáférést adnánk Önnek vagy módosítanánk bármely személyes adatát. Ha a szükséges esetben nem áll rendelkezésünkre a személyazonosságát igazoló igazolvány vagy bármely más érvényes okmány másolata, akkor nem tudjuk megválaszolni a kérését.

13. Adatvédelmi panasztételi eljárás

Az ügyfeleknek jogukban áll panaszt tenni az adatvédelmi hatóságnál vagy a bíróságon, ha úgy gondolják, hogy nem teljesítettük az Adatvédelmi nyilatkozat vagy az alkalmazandó jogszabályok szerinti kötelezettségeinket.

A RIA fenntartja a jogot, hogy bármikor módosítsa ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot, és ezekről a módosításokról értesítést tesz közzé a RIA webhelyén vagy bármely más módon, amit a RIA megfelelőnek talál.

14. Közlemény kaliforniai lakosoknak

Ez a kiegészítő tájékoztatás a kaliforniai fogyasztói adatvédelmi törvény (CCPA) követelményeinek való megfelelést szolgálja, és az Adatvédelmi nyilatkozattal együtt kell értelmezni.

A Kaliforniában élő ügyfeleknek az alábbi jogaik vannak:

  • Kérhetik és tájékoztatást kaphatnak arról, hogy az előző 12 hónapban milyen gyakorlatokkal gyűjtöttünk személyes adatokat, valamint mik a gyűjtött személyes adatok kategóriái, az adatok forrásainak kategóriái, az adatok gyűjtésének vagy megosztásának üzleti céljai, valamint azoknak a harmadik feleknek a kategóriái, akikkel megosztjuk ezeket az adatokat.
  • Elkérhetik és megkaphatják az előző 12 hónapban róluk gyűjtött személyes adatok másolatát.
  • Kérhetik és tájékoztatást kaphatnak arról, hogy az előző 12 hónapban milyen adatmegosztási gyakorlataink voltak, valamint mik az értékesített személyes adatok kategóriái, a harmadik fél címzettek kategóriái, és azoknak a személyes adatoknak a kategóriái, amelyeket üzleti célból adtunk tovább.
  • Kérhetik, hogy ne adjunk el a személyes adataikat (nem adjuk el az Ön személyes adatait).
  • Kérhetik, hogy bizonyos kivételektől eltekintve töröljük (és a szolgáltatóinkat is utasíthatjuk, hogy töröljék) a személyes adataikat.

A CCPA alkalmazásában a személyes adatok olyan adatokat jelentenek, amelyek közvetlenül vagy közvetve egy adott kaliforniai lakost vagy háztartást azonosítanak, kapcsolódnak hozzájuk, leírják őket, kapcsolatba hozhatók velük vagy észszerűen összekapcsolhatók.

A kaliforniai lakosoknak az alábbi elérhetőségeken kell hozzánk fordulniuk, ha tájékoztatást szeretnének kérni:

  1. Ingyenesen hívható telefonszám: 1-877-932-6640
  2. E-mail: dpo@euronetworldwide.com

Megkérhetjük Önt, hogy a büntetőjogi felelőssége tudatában küldjön egy aláírt nyilatkozatot arról, hogy Ön az a személy, akinek vallja magát. A kérelme kézhezvételét tíz (10) napon belül visszaigazoljuk, és igyekszünk a kérelem kézhezvételétől számított negyvenöt (45) napon belül válaszolni, de ha több időre van szükségünk (legfeljebb további negyvenöt napra), értesíteni fogjuk arról, hogy több időre van szükségünk. Nem tudunk válaszolni a kérésére, illetve nem tudunk átadni Önnek személyes adatokat, ha nem tudjuk ellenőrizni a személyazonosságát és megerősíteni, hogy a személyes adatok Önre vonatkoznak.

Egy 12 hónapos időszakon belül legfeljebb kétszer kérhet tájékoztatást az adatgyűjtési gyakorlatainkról, az Önről gyűjtött adatokról és az adatmegosztási gyakorlatainkról.

Amikor elkéri tőlünk az előző 12 hónapban Önről gyűjtött személyes adatok másolatát, igyekszünk az adatokat egy könnyen olvasható formátumban rendelkezésre bocsátani, ideértve azt, hogy papíralapú másolatot küldünk postai úton, vagy elektronikus másolatot küldünk a regisztrált fiókjába, ha regisztrált nálunk egy fiókot. Ami az adatai törlésére tett kérést illeti, a kaliforniai törvény lehetővé teszi nekünk, hogy megőrizzünk bizonyos adatokat, és bizonyos körülmények között ne töröljük azokat (pl. tranzakcióval kapcsolatos adatok, biztonsági incidensek, csalás stb.). Például nem vagyunk kötelesek eleget tenni az adatok törlésére irányuló kérésnek, ha az adatok szükségesek ahhoz, hogy teljesítsünk egy tranzakciót az Ön számára, vagy teljesítsünk egy szerződést; biztonsági incidenseket, csalást vagy illegális tevékenységet észleljünk, védekezzünk ellenük, vagy eljárást indítsunk; az adatokat csak belsőleg használjuk fel olyan módon, amely észszerűen összhangban van az Ön mint ügyfelünk elvárásaival (pl. értékesítési nyilvántartások vezetése), és megfeleljünk a jogi kötelezettségeknek. Ha ilyen kérést kapunk Öntől, értesítjük a megbízott szolgáltatóinkat, hogy ők is töröljék az Ön adatait.

Ha gyakorolja valamelyik jogát, nem fogjuk hátrányos megkülönböztetésben részesíteni.

Nem adjuk el az Ön adatait pénzbeli ellenszolgáltatásért, és nem tesszük közzé az adatait más ellenérték fejében. Ha a jövőben olyan megállapodást kötünk, amely a kaliforniai fogyasztói adatvédelmi törvény (CCPA) szerint értékesítést foglal magában, gondoskodni fogunk az adatvédelmi szabályzat frissítéséről és a CCPA betartásáról.

Hivatalos meghatalmazással rendelkező személyen keresztül is benyújthat kérelmet. Máskülönben csak akkor nyújthat be kérelmet egy meghatalmazott képviselőn keresztül, ha (1) írásos engedélyt ad a meghatalmazottnak a kérelem benyújtására, és (2) Ön igazolja a saját személyazonosságát közvetlenül nekünk. Meg fogjuk kérni a képviselőjét, hogy bizonyítsa, hogy jogosult az Ön nevében kéréseket tenni.

Az elmúlt 12 hónapban az alábbi kategóriákba tartozó adatokat gyűjtöttük a felsorolt forrásokból, felhasználtuk ezeket a felsorolt üzleti célokra, és megosztottuk a felsorolt kategóriákba tartozó harmadik felekkel. A kategorizált adatok közé tartoznak a webhelyünk látogatóitól, regisztrált felhasználóktól, alkalmazottaktól, eladóktól, beszállítóktól és minden más velünk online vagy offline kapcsolatba lépő személytől gyűjtött adatok. Nem gyűjtünk minden adatot minden személyről. Például különböző adatok gyűjthetünk a munkára jelentkezőkről, az eladókról vagy az ügyfelekről.

Az összegyűjtött adatok kategóriája Forrás A felhasználás üzleti célja Az adatot megkapó harmadik felek kategóriái

Azonosítók (név, álnév, postai cím, e-mail-cím, telefonszám, faxszám, számlaszám, társadalombiztosítási szám, vezetői engedély száma, útlevélszám, egyedi személyi azonosító, IP-cím).

  • Magánszemélyek, akik megadják nekünk az adatokat
  • A webhely látogatóitól automatikusan gyűjtött adatok
  • Harmadik fél marketing- és adatpartnerektől kapott adatok
  • Tranzakciók auditálása
  • A biztonság ellenőrzése, védelme és érvényesítése
  • Hibakeresés a funkciókban/hibajavítás
  • Szolgáltatás nyújtása Önnek
  • Belső kutatás és fejlesztés
  • Minőség-ellenőrzés
  • Hirdetések testreszabása
  • Szolgáltatók (például fizetésfeldolgozók, csomagküldők, marketingpartnerek, szállítmányozó partnerek, munkavállalói juttatásokat kezelő partnerek)
  • Kapcsolt vállalkozások
  • Rendfenntartó szervek
  • Stratégiailag összehangolt vállalkozások

Érzékeny adatok (név és pénzügyi számla, orvosi, egészségügyi és egészségbiztosítási adatok, felhasználónév és jelszó)

  • Magánszemélyek, akik megadják az adatokat
  • Állásra jelentkezési lapok
  • Alkalmazottak
  • Tranzakciók auditálása
  • A biztonság ellenőrzése, védelme és érvényesítése
  • Hibakeresés a funkciókban/hibajavítás
  • Szolgáltatás nyújtása Önnek
  • Belső kutatás és fejlesztés
  • Minőség-ellenőrzés
  • Szolgáltatók (például fizetésfeldolgozók, csomagküldők, marketingpartnerek, szállítmányozó partnerek, munkavállalói juttatásokat kezelő partnerek)
  • Kapcsolt vállalkozások
  • Rendfenntartó szervek
  • Stratégiailag összehangolt vállalkozások

Kereskedelmi adatok (tranzakciós előzmények, vásárolt, beszerzett vagy fontolóra vett termékek/szolgáltatások, termékpreferencia)

  • Magánszemélyek, akik megadják az adatokat
  • Állásra jelentkezési lapok
  • Alkalmazottak
  • Tranzakciók auditálása
  • A biztonság ellenőrzése, védelme és érvényesítése
  • Hibakeresés a funkciókban/hibajavítás
  • Szolgáltatás nyújtása Önnek
  • Belső kutatás és fejlesztés
  • Minőség-ellenőrzés
  • Szolgáltatók (például fizetésfeldolgozók, csomagküldők, marketingpartnerek, szállítmányozó partnerek, munkavállalói juttatásokat kezelő partnerek)
  • Kapcsolt vállalkozások
  • Rendfenntartó szervek
  • Stratégiailag összehangolt vállalkozások

Tevékenységek az elektronikus hálózaton (böngészési vagy keresési előzmények, interakciók a weboldalakon és a hirdetésekkel)

  • Magánszemélyek, akik megadják az adatokat
  • Adatok, amiket biztonsági céllal gyűjtünk
  • Tranzakciók auditálása
  • A biztonság ellenőrzése, védelme és érvényesítése
  • Hibakeresés a funkciókban/hibajavítás
  • Szolgáltatás nyújtása Önnek
  • Belső kutatás és fejlesztés
  • Minőség-ellenőrzés
  • Szolgáltatók (például fizetésfeldolgozók, csomagküldők, marketingpartnerek, szállítmányozó partnerek, munkavállalói juttatásokat kezelő partnerek)
  • Kapcsolt vállalkozások
  • Kormányzati szabályozó szervek
  • Rendfenntartó szervek
  • Stratégiailag összehangolt vállalkozások

Hang-, video- vagy hasonló adatok (ügyfélszolgálati hívások, biztonsági felvételek)

  • Magánszemélyek, akik megadják az adatokat
  • Adatok, amiket biztonsági céllal gyűjtünk
  • Tranzakciók auditálása
  • A biztonság ellenőrzése, védelme és érvényesítése
  • Hibakeresés a funkciókban/hibajavítás
  • Szolgáltatás nyújtása Önnek
  • Belső kutatás és fejlesztés
  • Minőség-ellenőrzés
  • Szolgáltatók (például fizetésfeldolgozók, csomagküldők, marketingpartnerek, szállítmányozó partnerek, munkavállalói juttatásokat kezelő partnerek)
  • Kapcsolt vállalkozások
  • Kormányzati szabályozó szervek
  • Rendfenntartó szervek
  • Stratégiailag összehangolt vállalkozások

Földrajzi hely

  • A webhely látogatóitól automatikusan gyűjtött adatok
  • Tranzakciók auditálása
  • A biztonság ellenőrzése, védelme és érvényesítése
  • Hibakeresés a funkciókban/hibajavítás
  • Szolgáltatás nyújtása Önnek
  • Belső kutatás és fejlesztés
  • Minőség-ellenőrzés
  • Hirdetések testreszabása
  • Szolgáltatók (például fizetésfeldolgozók, csomagküldők, marketingpartnerek, szállítmányozó partnerek, munkavállalói juttatásokat kezelő partnerek)
  • Kapcsolt vállalkozások
  • Kormányzati szabályozó szervek
  • Rendfenntartó szervek
  • Stratégiailag összehangolt vállalkozások

Szakmai, oktatási vagy foglalkoztatási adatok

  • Adatok, amiket magánszemélyek adnak meg
  • Harmadik felektől kapott adatok eladói vagy foglalkoztatási státusszal vagy pályázatokkal kapcsolatban.
  • Az eladók vagy alkalmazottak felügyeletekor rögzített adatok.
  • Tranzakciók auditálása
  • A biztonság ellenőrzése, védelme és érvényesítése
  • Hibakeresés a funkciókban/hibajavítás
  • Szolgáltatás nyújtása Önnek
  • Belső kutatás és fejlesztés
  • Minőség-ellenőrzés
  • Hirdetések testreszabása
  • Szolgáltatók (például fizetésfeldolgozók, csomagküldők, marketingpartnerek, szállítmányozó partnerek, munkavállalói juttatásokat kezelő partnerek)
  • Kapcsolt vállalkozások
  • Kormányzati szabályozó szervek
  • Rendfenntartó szervek
  • Stratégiailag összehangolt vállalkozások

Biometria

  • Nincs gyűjtve
  • Nincs gyűjtve
  • Nincs gyűjtve

Védett adatok (faj, nem, etnikai hovatartozás, vallás)

  • Nincs gyűjtve
  • Nincs gyűjtve
  • Nincs gyűjtve

*Konkrétabban, az üzleti célok közé tartoznak:

  1. Szolgáltatás nyújtása Önnek:
    • Olyan szerződéssel kapcsolatos kötelezettségek adminisztrálása vagy teljesítése, amelyben szerződő fél vagyunk.
    • Segítünk Önnek végrehajtani egy tranzakciót vagy megbízást.
    • Szállítmányok nyomon követése.
    • Számlák elkészítése és feldolgozása.
    • Kérdések vagy kérések megválaszolása, valamint szolgáltatások és támogatás nyújtása.
    • Értékesítés utáni ügyfélkapcsolat biztosítása.
    • Ügyfélszámlák létrehozása és kezelése.
    • Értesítjük Önt a szolgáltatásaink és termékeink változásairól.
    • Promóciók, versenyek, felmérések vagy vetélkedők lebonyolítása.
    • Tájékoztatjuk Önt a termékeinkről és szolgáltatásainkról.
    • Személyre szabott módon nyújtjuk Önnek a termékeinket és szolgáltatásainkat, például a korábbi kérései alapján javaslatokat tehetünk, így gyorsabban megtalálhatja a megfelelő termékeket és szolgáltatásokat.
  2. Tranzakciókkal, belső kutatásokkal és fejlesztésekkel kapcsolatos auditálás:
    • Belső üzleti adminisztráció és műveletek, beleértve a hibaelhárítást, a webhely testreszabását, javítását vagy fejlesztését, tesztelést, kutatást, a webhelyeink adminisztrációját és üzemeltetését, valamint az adatelemzést.
    • Az Ön igényeit kielégítő termékek vagy szolgáltatások létrehozása.
    • A marketingcélú kezdeményezések, hirdetések és a nevünkben más cég által szolgáltatott webhelyek teljesítményének mérése.
  3. A biztonság ellenőrzése, védelme és érvényesítése; hibakeresés a funkciókban/hibajavítás.
    • Erőfeszítések a webhelyeink biztonságának és védelmének megőrzése érdekében.
    • A számlája és vállalkozásunk biztonságának biztosítása, csalás, rosszindulatú tevékenység vagy a webhelyeinkkel való visszaélések megelőzése vagy észlelése, például a számlájához tartozó jelszó átállításához szükséges ellenőrző adatok bekérése (ha vonatkozik).
    • A telephelyeink fizikai biztonságának biztosítása a biztonsági felvételek ellenőrzésével.
    • Jogviták rendezése, valamint a saját, a felhasználóink és mások jogainak, biztonságának és érdekeinek védelme, és a jogi kötelezettségeink teljesítése.
  4. Minőség-ellenőrzés:
    • A minőség-ellenőrzés figyelemmel kísérése, valamint a jogi kötelezettségeinknek, törvényeknek és rendeleteknek, szabályzatoknak és eljárásoknak való megfelelés biztosítása.
    • A termékeink és szolgáltatásaink fejlesztése és javítása, például úgy, hogy ellenőrizzük a webhelyek és különböző aloldalak látogatottságát, az egyes termékek és szolgáltatások iránti keresletet, és a felhasználói megjegyzéseket.

További információkért forduljon hozzánk – Ha kérdései vagy aggályai vannak az Adatvédelmi nyilatkozatunkkal és gyakorlatainkkal kapcsolatban, keressen fel minket az Adatvédelmi nyilatkozat „Kik vagyunk“ részében megadott elérhetőségeken.

15. Közlemény az európai (EGT) lakosoknak

Az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) értelmében az Európai Gazdasági Térség (EGT) lakosai az alábbi jogokat gyakorolhatják:

  • Tájékoztatáshoz való jog
  • Hozzáféréshez való jog
  • Helyesbítéshez való jog
  • Törléshez való jog
  • Adatkezelés korlátozásához való jog
  • Adathordozhatósághoz való jog
  • Tiltakozáshoz való jog
  • Automatizált döntéshozatal kizárásának joga

Az itt felsorolt jogok gyakorlásához meg kell felelnie az Adatvédelmi nyilatkozat 12. szakaszában foglalt kötelezettségeknek.

A kérelme beérkezésének napjától számítva legfeljebb 30 napon belül válaszolunk Önnek, kivéve, ha hosszabbítást kérünk.

16. Közlemény az argentin lakosoknak

A személyes adatok védelméről szóló 25.326. sz. argentin törvény értelmében joga van az adatok hozzáféréséhez, helyesbítéséhez, aktualizálásához és törléséhez. Ha gyakorolni szeretné a jogait, visszavonja a hozzájárulását, kétségei vannak, vagy panaszt tenne a személyes adatai kezelésével kapcsolatban, forduljon hozzánk a dpo@euronetworldwide.com címen a 12. szakaszban meghatározott utasításoknak megfelelően.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy lehetősége van korlátozni azt, ahogyan felhasználjuk vagy továbbadjuk a személyes adatait bizonyos célokból.

A kérelme beérkezésének napjától számítva legfeljebb 5 napon belül (a személyes adatai törlésére és aktualizálására vonatkozó kérelmek esetében) vagy legfeljebb 10 napon belül (a személyes adataihoz való hozzáférésre vonatkozó kérelmek esetében) válaszolunk Önnek.

17. Közlemény a mexikói lakosoknak

A Ria México (az alábbiakban ismertetjük), amelynek székhelye - ahol a magánélettel és személyes adatokkal kapcsolatos értesítéseket meghallgat és fogad - a 22. szakaszban kerül ismertetésre, a Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares (a „mexikói törvény“), annak rendelkezései és iránymutatásai alapján a személyes adatok gyűjtése előtt a felhasználók vagy potenciális felhasználók mint érintettek rendelkezésére bocsátja ezt az Adatvédelmi nyilatkozatot a mexikói törvény által megkövetelt jogszerűség, hozzájárulás, tájékoztatás, minőség, cél, lojalitás, arányosság és felelősség elveinek szigorú betartásával.

Annak érdekében, hogy a Ria México mint a Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito 81-A Bis cikke szerinti pénzátutaló szolgáltatást nyújtson, adott esetben személyes adatokat gyűjt az 1. szakaszban ismertetett jogi alapoknak megfelelően, és az alábbi célokból:

  1. Ellenőrzi, hogy a Ria Méxicónak beküldött szavazókártyán szereplő személyes adatok egyeznek az Instituto Nacional Electoral nyilvántartásában szereplő adatokkal.
  2. Ellenőrzi, hogy a Ria Méxicónak átadott egyedi személyazonosító szám (CURP) egyezik a Registro Nacional de Población nyilvántartott adataival.

Továbbá, és amikor szükséges, a Ley General de Organizaciones y Actividades Auxiliares del Crédito 95a. cikkében ismertetett általános rendelkezések 4. és 4a. cikkének való megfelelés érdekében, amelyek ugyanezen törvény 81-A Bis cikkében említett pénzátutalókra vonatkoznak („rendelkezések“), a Ria México jogi kötelessége adatokat szerezni az Ön földrajzi elhelyezkedéséről, a rögzített hangjáról és arcképéről, hogy személyes jelenlét nélkül is azonosítani tudja a felhasználóit és potenciális felhasználóit, és más releváns adatokat beszerezni, amelyek részletesen el lesznek magyarázva a rendelkezésekben előírt alkalmazásban rendelkezésre álló külön űrlapon. Az ilyen adatokat mindig az Ön hozzájárulásával kezeljük.

Joga van az adatokhoz hozzáférni, azokat helyesbíteni, törölni, vagy tiltakozni az adatkezelés ellen; hasonlóképpen a törvény által megengedett mértékben bármikor korlátozhatja vagy visszavonhatja a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását. Ha gyakorolni szeretné a fenti jogait, visszavonja a hozzájárulását, kérdései vannak, vagy panaszt tenne a személyes adatai kezelésével kapcsolatban, forduljon hozzánk a dpo@euronetworldwide.com címen a 12. szakaszban meghatározott utasításoknak megfelelően.

A kérelme beérkezésétől számítva legfeljebb 20 napon belül válaszolunk Önnek, és az a válaszunk elküldése után legkésőbb 15 munkanapon belül hatályossá válik.

18. Közlemény a chilei lakosoknak

A jogszabályoknak megfelelően joga van az adatokhoz hozzáférni, azokat helyesbíteni, törölni, vagy tiltakozni az adatkezelés ellen; hasonlóképpen, a törvény által megengedett mértékben bármikor visszavonhatja a személyes adatai kezeléséhez adott hozzájárulását. Ha gyakorolni szeretné a fenti jogait, visszavonja a hozzájárulását, kétségei vannak, vagy panaszt tenne a személyes adatai kezelésével kapcsolatban, forduljon hozzánk a dpo@euronetworldwide.com címen a 12. szakaszban meghatározott utasításoknak megfelelően.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy lehetősége van korlátozni azt, ahogyan felhasználjuk vagy továbbadjuk a személyes adatait bizonyos célokból.

A kérelme beérkezésének napjától számítva legfeljebb 2 napon belül válaszolunk Önnek.

19. Közlemény a malajziai lakosoknak

A személyes adatok védelméről szóló 2010. évi törvénynek (a továbbiakban: adatvédelmi törvény) megfelelően az ügyfelek a jelen Adatvédelmi nyilatkozat 2. szakaszában meghatározott célok bármelyike miatt megadhatják nekünk a személyes adataikat. Ha a személyes adatait bármilyen más célból kezelnénk, előzetesen tájékoztatni fogjuk, vagy kifejezett beleegyezését kérjük.

Bármikor gyakorolhatja a 10. szakaszban meghatározott jogait. Visszavonhatja a hozzájárulását, kivéve, ha az adatkezelés jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy szolgáltatásaink nyújtásához szükséges. Akkor is tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha úgy véli, hogy az adatkezelés bármilyen kárt vagy kellemetlenséget okozhat Önnek.

A kérelme beérkezésének napjától számítva legfeljebb 21 napon belül válaszolunk Önnek.

A RIA az adatvédelmi törvény rendelkezéseinek megfelelően jogosult díjat felszámítani az adathozzáférési kérelmek feldolgozásáért.

20. Közlemény az új-zélandi lakosoknak

Ami a személyes adatok kezelését illeti, minden új-zélandi lakos jogosult gyakorolni a 12. szakaszban felsorolt jogokat. Tájékoztatjuk, hogy ha gyakorolni szeretné valamelyik jogát, követnie kell a fenti 12. szakaszban foglalt utasításokat.

A kérelme beérkezésének napjától számítva legfeljebb 20 napon belül válaszolunk Önnek.

21. Közlemény az ausztrál lakosoknak

Ami a személyes adatok kezelését illeti, minden ausztráliai lakos jogosult gyakorolni a 12. szakaszban felsorolt jogokat. Tájékoztatjuk, hogy ha gyakorolni szeretné valamelyik jogát, követnie kell a fenti 12. szakaszban foglalt utasításokat.

Az alkalmazandó jogszabályok szerint arra is megkérhet minket, hogy magyarázzuk el az adatvédelmi szabályzatunkat és gyakorlatainkat

A kérelme beérkezésének napjától számítva legfeljebb 30 napon belül válaszolunk Önnek.

22. Közlemény az indiai lakosoknak

Ami a személyes adatok kezelését illeti, minden indiai lakos jogosult gyakorolni a 12. szakaszban felsorolt jogokat. Tájékoztatjuk, hogy ha gyakorolni szeretné valamelyik jogát, követnie kell a fenti 12. szakaszban foglalt utasításokat.

Ezen túlmenően gyakorolhatja az adathordozhatósághoz való jogát, valamint azt a jogát, hogy ne legyen joghatással járó automatizált döntéshozatal, pl. profilalkotás érintettje, ha a profilalkotás nem szükséges egy szolgáltatásunk nyújtásához.

A kérelme beérkezésének napjától számítva legfeljebb 30 napon belül válaszolunk Önnek.

23. Szolgáltatás szerint kategorizált cégeink

A Ria az adatkezelő, amit az alábbi cégek képviselnek az adott országtól és szolgáltatástól függően:

Pénzátutalási szolgáltatások

Ország Kapcsolattartó vállalat (adatkezelő) Elérhetőségek
Egyesült Királyság Euronet Payment Services Ltd. Part 7th Floor, North Block, 55 Baker Street, London, Egyesült Királyság, W1U 7EU
Európa
(digitális és mobil)
Ria Lithuania UAB Ukmergės g. 126, LT-08100, Vilnius, Lithuania
Európa ügynökök Ria Payment Institution EP SAU Calle Cantabria 2, Planta 2 Alcobendas 28120 Madrid, Spanyolország
Svájc Ria Financial Services GmbH Place de Cornavin 14-16, Genf - 1201
Egyesült Államok Continental Exchange Solutions, Inc. 6565 Knott Ave, Buena Park, CA 90620, Egyesült Államok
Puerto Rico Ria Financial Services Puerto Rico, Inc. c/o Fast Solutions, LLC, Citi Tower 252 Ponce de Leon Avenue, Floor 20 San Juan, PR 00918
Kanada Ria Telecommunications of Canada Inc 1000, rue De La Gauchetière O (#2500) Montréal (Québec) H3B 0A2
Mexikó Ria México Payment Solutions, S. de R.L. de C.V. Av. Insurgentes Sur, 686-B Despacho 1003, Colonia del Valle, Alcaldía Benito Juárez, C.P. 03100, Ciudad de México, Mexikó
Chile Ria Chile Servicios Financieros SPA Región Metropolitana de Santiago, Santiago, Catedral 1401
Argentína Euronet Payment Services Limited
Sucursal de sociedad extranjera
Argentin Köztársaság: Santa Fe 1752, 1° piso, departamento A, Ciudad Autónoma de Buenos Aires.
Malajzia IME M SDN BHD Unit 38-02, Level 38, Q Sentral 2A, Jalan Stesen Sentral 2, 50470, Kuala Lumpur
Szingapúr Ria Financial Services Singapore PTE. LTD. 152, Beach Road, #19-01/02, Gateway East, Szingapúr 189721
Fülöp-szigetek Ria Money Transfer, INC. 38th Floor, Philamlife Tower, 8767 Paseo De Roxas, Makati City, Fülöp-szigetek

A RIA üzletei és devizaváltó szolgáltatásai

Ország Kapcsolattartó vállalat (adatkezelő) Elérhetőségek
Olaszország Ria Italia S.r.l. unipersonale Via Francesco Benaglia, n. 13 – Róma, 00153
Svájc Ria Financial Services GmbH Place de Cornavin 14-16, Genf - 1201 *** Székhely: Langstrasse 192, 8005 Zürich
Franciaország Ria France S.A.S 1 Rue du 19 Mars 1962, 92230 Gennevilliers, Franciaország
Belgium Ria Envia Belgium SPRL Rue Joseph II, 36-38 - 1000 Brüsszel
Németország Ria Deutschland GmbH Friedrichstr. 200 10117 Berlin
Svédország Ria Financial Services Sweden AB Armégatan 40, 5 tr 171 71 Solna
Norvégia Ria Financial Services Norway AS Skippergata 33, 0186 Oslo
Dánia Ria Financial Services Denmark ApS Nørre Voldgade 21, 1358 København K

Az adatvédelmi tisztviselőnket bármikor felkeresheti a kérdéseivel, ehhez írjon egy e-mailt a dpo@euronetworldwide.com címre.

Ria Financial Services. © 2022 Continental Exchange Solutions, Inc. All rights reserved.